Bilpleie

Alle biler må vedlikeholdes. På Parko har vi mange års erfaring med kosmetisk vedlikehold både innvendig og utvendig. Vi vet hva som skal til for å få bilen din til å skinne!

I tillegg til behandling i våre lokaler, samarbeider vi også med Vågsbygd bilverksted. Her tilbys service, EU-kontroll samt rustbehandling. Enkelt for deg - du kan levere og hente bilen din hos Parko!

 

Den mest bærekraftige måten å få ren bil på, er å vaske bilen hos en bensinstasjon eller et profesjonelt bilpleiefirma. Vasker du bilen på et av disse stedene har du høy trygghet for at myndighetenes strenge krav til miljø og utslipp overholdes. Seriøse bedrifter sørger også for ordentlige og ryddige arbeidsforhold for sine medarbeidere.

Vask av bil medfører stor fare for at olje og andre miljøgifter som skylles av kjøretøyet kommer på avveie. Myndighetene har derfor innført strenge miljø- og utslippskrav for alle som tilbyr bilvask – for alle vaskehaller skal det foreligge godkjenning fra kommunen i form av en gyldig utslippstillatelse. Mangelfull etterlevelse av myndighetenes krav medfører risiko for utslipp av farlig avfall i naturen og lokale vann/vassdrag. Dette rammer dyr, planter og fisk som tar skade av forurensningen.

Myndighetenes kontrollaktivitet har avslørt at deler av markedet for bilvask består av useriøse aktører som bryter grunnleggende bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven undergraver sentrale arbeidstakerrettigheter. Det er også avdekket utnytting av utenlandske arbeidstakere, samt skatte- og avgiftsvindel i tilknytning den useriøse delen av markedet for bilvask. Dette svekker den norske samfunnsmodellen og vår felles velferd.

Ved å vaske bilen hos en bensinstasjon eller et bilpleiefirma med en godkjent vaskehall har du høy trygghet for at de strenge kravene til bilvask overholdes. I tillegg sørger den seriøse delen av bransjen for ryddige og ordentlige arbeidsforhold for de ansatte. Vi kaller dette bærekraftig bilvask. Bærekraftig bilvask er bra for både arbeidsliv og miljø.

Vask bilen med ren samvittighet – si nei til useriøse aktører!

Referanse: https://brabilvask.no/

Lakkonservering

Lakkonservering er den beste beskyttelsen for bilen din. Kort forklart: vi hermetiserer rett og slett lakken!

Som bileier kan du da være trygg på at bilen har den beste beskyttelsen mot salt, søle og stekende sol. I utgangspunktet trenger ikke bilen å poleres etter en slik behandling - noen gang! Er bilen din 12 måneder eller nyere garanterer vi at bilen er like blank etter fem år.

Vaskehall

Gjør bilen skinnende ren hos Parko! Hos oss finner du et vaskeanlegg i verdensklasse, samt innendørs vaskehall for selvvask. 

Spar køtid ved å vaske bilen din i vårt topp moderne vaskeanlegg. To maskiner vasker bilen samtidig, og det finnes en stor bredde i programvalg. Du finner blant annet poleringsprogrammer, vaskeprogram med børster eller vaskeprogram uten børster. Alle våre vasker har underspyling inkludert. Vaskemaskinen har åpent hele døgnet!

Vårt innendørs selvvaskeanlegg er også åpent hele døgnet. Her finner du et stort utvalg utstyr i høy kvalitet som du kan benytte for å vaske bilen selv. I tillegg har vi en kraftig støvsuger og mattebanker.

Lakkrens, polering og hardvoks

Hvis lakken på bilen din er forvitret og matt, er det på tide at lakken renses. Dette utfører vi maskinelt. Vi starter med å vaske og tørke bilen utvendig og i dørkarmer, før vi maskerer bilen med tape og renser lakken med maskin.

Polering av bilen holder lakken blank, beskytter og utsetter rustangrep. Dette bør gjøres 2-4 ganger i året, og vi hjelper deg mer enn gjerne. Vi har lang erfaring, og polerer bilen med den typen voks som er mest formålstjenlig.

Vi tilbyr også hardvoks. En hard vokstype som kan legges på etter vi har polert bilen din. Dette forlenger levetiden på poleringen ytterligere.

Priser

Utvendig og innvendig vask:

Liten bil: fra kr. 1195,- 

Stor bil: fra kr. 1295,- 

SUV, Caravelle o.l.: fra kr. 1395,-

Tillegg for fjerning av hunde hår, rens av seter og spesielt innvendig tilsmussede biler.

Polering: 

Liten bil: fra kr. 2100,- (tillegg for innvendig vask fra kr. 750,-)

Stor bil: fra kr. 2400,- (tillegg for innvendig vask fra kr. 850,-)

SUV, Caravelle o.l.: fra kr. 2600,- (tillegg for innvendig vask fra kr. 950,-)

 

Tillegg:

Lakkrens alle biler: fra kr. 1500,- (pris gis kun på befaring)

 

Lakkonservering:

Liten bil / stor bil: kr. 6500,- / 7000,-

SUV /Caravelle: kr. 7500,- / kr. 8000,-

 

(Priser er inkl. mva. Verkstedmateriell kr 35,- blir tillagt på alle ordrer.)

Åpningstider

Verkstedet er åpent mandag-fredag i tidsrommet 8-16

Ta kontakt på tlf: 38 04 99 00 eller post@parko.no for timebestilling.